Postup prípravy
- Ako prvé si uvaríme ryžu a môžeme sa ísť zabaviť k omáčke.
- Marínované tofu si nakrájame na pásiky, no a aby chytilo dobrú konzistenciu, obalíme ho v škrobe a až potom opražíme do zlata.
- Zatiaľ si nakrájame cibuľku a zázvor, ktoré pôjdu na panvicu prvé a potom ostatná zelenina – červenú paprika, biela reďkovka, cuketa a karfiol.
- Keď je tofu opražené a bude chrumkavé, vyberieme ho z panvičky, kde si dáme opražiť cibuľku a zázvor. Po minútke k nim pridáme všetku nakrájanú zeleninu a pražíme pár minút do zmäknutia.
- Pridáme žltú curry pastu, kurkumu, čierne korenie a zalejeme kokosovým mliekom.
- Následne pridáme tofu, necháme povariť, nech nám škrob z tofu zahustí omáčku a už len jemne dosolíme a pridáme limetku.
- Podávame s ryžou (odporúčam aj s koriandrom) a máme hotovo. Dobrú chuť ❤️
#lunter #tofu #lievance #lepsisvetchuti #vegan #easyvegan