ŠPENÁTOVÁ PLNKA NA ZELENÝ ŠTVRTOK
- 1 ks LUNTER tofu Smoked
- 5 ks pokrájané rožky
- 200 ml rastlinné mlieko
- 500 g baby špenát
- 100 g lahôdkové droždie
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
Tofu nakrájame na kocky a spojíme s rožkami. Zalejeme mliekom, pridáme soľ a koreniny, lahôdkové droždie, špenát aj prelisovaný cesnak a všetko poriadne premiešame. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misy a pečieme 30 minút pri 180° C. Podávame s obľúbenou prílohou.
VEĽKONOČNÉ MUFFINY S CUKETOU, MRKVOU A TOFU
- 1 ks LUNTER tofu Natural
- 1 ks cuketa
- 1 ks mrkva
- 2 PL sušené paradajky
- 1 ks cibuľa
- 1 ČL kypriaci prášok
- 150 g hladká múka
- olivový olej
- soľ
- korenie
Tofu pomrvíme do pripravenej misky. Pridáme na pásiky nastrúhanú očistenú cuketu a mrkvu pokrájanú na malé kúsky. Sušené paradajky nasekáme a pridáme do zmesi. Medzitým na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme nakrájanú cibuľu do zlatista. Všetko pridáme do misky a poriadne premiešame. Dochutíme soľou a korením. Pridáme kypriaci prášok spolu s hladkou múkou a dôkladne zapracujeme. Lyžičkou postupne dávkujeme zmes do muffinových košíčkov alebo foriem. Pečieme približne 20 minút na 175 °C, až kým nechytia jemne zlatistú farbu.
JARNÁ SEKANÁ S LUNTER QUICK&EASY TOFU PRAŽENICOU
- 1 ks LUNTER tofu Natural
- 2 ks LUNTER QUICK&EASY Tofu praženica
- 2 strúčiky cesnak
- 150 g pohánka
- 100 g lahôdkové droždie
- 100 g strúhanka
- 100 ml rastlinné mlieko
- soľ
- korenie
- majorán
Tofu pomrvíme a pridáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a majorán. Do zmesi pridáme vopred uvarenú pohánku spolu s droždím a strúhankou. Zalejeme mliekom a dobre zamiešame. Tuhú zmes rovnomerne nanesieme na papier na pečenie. Na ňu rozotrieme 2 balenia QUICK&EASY Tofu praženice. Pomocou papiera všetko opatrne zatočíme do rolády, uložíme na plech a pečieme 35 minút pri 180 °C. Podávame so zemiakovým pyré.
ŠIBAČKOVÝ ŠALÁT
- 1 ks LUNTER tofu Smoked
- zmes mrazený hrášok + mrkva + kukurica
- 3 ks sterilizované uhorky
- 2 ks kápia
- cibuľa
- soľ
- korenie
- rastlinný jogurt podľa preferencie
Tofu pokrájame na rovnomerné kúsky. Do misky vložíme tofu a pridáme aj hrášok, mrkvu, kukuricu a nastrúhané uhorky. Kápiu nakrájame na tenké pásiky a spolu s nasekanou cibuľou zamiešame do šalátu. Všetko zmiešame s jogurtom, dochutíme soľou a korením. Šalát necháme odležať v chladničke. Výborne ho osvieži napríklad aj avokádo.
KRÉMOVÝ ŠPENÁT S PEČENÝM TOFU
- 1 ks LUNTER tofu Natural
- 6 strúčikov cesnak
- soľ
- korenie
- olivový olej
- sójová omáčka
- 250 g baby špenát
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
Tofu rozdelíme na polovice a tie prekrojíme na trojuholníky. Kúsky poukladáme na plech a potrieme ich sójovou omáčkou. Dáme piecť do rúry na 20 minút pri 200° C. Na panvici medzitým zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme nakrájaný cesnak do zlatista. Prilejeme smotanu, ochutíme soľou a korením a pridáme čerstvý špenát. Zamiešame a varíme, kým omáčka nezhustne. Omáčku servírujeme s opečeným tofu.
SLADKÁ BODKA – SEZAMOVÝ KRÉM
- 1 ks LUNTER tofu Natural
- sezam
- agáve, javorový sirup či med
- škorica
- banány
Tofu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme vopred rozmixovaný sezam, nakrájané banány a vymixujeme. Krém dochutíme medom, dobre premiešame a nalejeme do misiek alebo pohárov. Ozdobíme mletou škoricou a sezamom a rovno podávame.