Inšpiruj sa chutnými veľkonočnými tofu receptami

Máme pre teba jarné inšpirácie, s ktorými zahviezdiš vo veľkonočnom stolovaní. Všetky recepty zvládneš pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho.
trojuholnik-white

ŠPENÁTOVÁ PLNKA NA ZELENÝ ŠTVRTOK

  • 1 ks LUNTER tofu Smoked
  • 5 ks pokrájané rožky
  • 200 ml rastlinné mlieko
  • 500 g baby špenát
  • 100 g lahôdkové droždie
  • 2 strúčiky cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
  • muškátový orech

Tofu nakrájame na kocky a spojíme s rožkami. Zalejeme mliekom, pridáme soľ a koreniny, lahôdkové droždie, špenát aj prelisovaný cesnak a všetko poriadne premiešame. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misy a pečieme 30 minút pri 180° C. Podávame s obľúbenou prílohou.

 

 

VEĽKONOČNÉ MUFFINY S CUKETOU, MRKVOU A TOFU

  • 1 ks LUNTER tofu Natural
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks mrkva
  • 2 PL sušené paradajky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ČL kypriaci prášok
  • 150 g hladká múka
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Tofu pomrvíme do pripravenej misky. Pridáme na pásiky nastrúhanú očistenú cuketu a mrkvu pokrájanú na malé kúsky. Sušené paradajky nasekáme a pridáme do zmesi. Medzitým na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme nakrájanú cibuľu do zlatista. Všetko pridáme do misky a poriadne premiešame. Dochutíme soľou a korením. Pridáme kypriaci prášok spolu s hladkou múkou a dôkladne zapracujeme. Lyžičkou postupne dávkujeme zmes do muffinových košíčkov alebo foriem. Pečieme približne 20 minút na 175 °C, až kým nechytia jemne zlatistú farbu.

 

 

JARNÁ SEKANÁ S LUNTER QUICK&EASY TOFU PRAŽENICOU

  • 1 ks LUNTER tofu Natural
  • 2 ks LUNTER QUICK&EASY Tofu praženica
  • 2 strúčiky cesnak
  • 150 g pohánka
  • 100 g lahôdkové droždie
  • 100 g strúhanka
  • 100 ml rastlinné mlieko
  • soľ
  • korenie
  • majorán

Tofu pomrvíme a pridáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a majorán. Do zmesi pridáme vopred uvarenú pohánku spolu s droždím a strúhankou. Zalejeme mliekom a dobre zamiešame. Tuhú zmes rovnomerne nanesieme na papier na pečenie. Na ňu rozotrieme 2 balenia QUICK&EASY Tofu praženice. Pomocou papiera všetko opatrne zatočíme do rolády, uložíme na plech a pečieme 35 minút pri 180 °C. Podávame so zemiakovým pyré.

 

 

 ŠIBAČKOVÝ ŠALÁT

  • 1 ks LUNTER tofu Smoked
  • zmes mrazený hrášok + mrkva + kukurica
  • 3 ks sterilizované uhorky
  • 2 ks kápia
  • cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • rastlinný jogurt podľa preferencie

Tofu pokrájame na rovnomerné kúsky. Do misky vložíme tofu a pridáme aj hrášok, mrkvu, kukuricu a nastrúhané uhorky. Kápiu nakrájame na tenké pásiky a spolu s nasekanou cibuľou zamiešame do šalátu. Všetko zmiešame s jogurtom, dochutíme soľou a korením. Šalát necháme odležať v chladničke. Výborne ho osvieži napríklad aj avokádo.

 

KRÉMOVÝ ŠPENÁT S PEČENÝM TOFU

  • 1 ks LUNTER tofu Natural
  • 6 strúčikov cesnak
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • sójová omáčka
  • 250 g baby špenát
  • 500 ml rastlinná smotana na šľahanie

Tofu rozdelíme na polovice a tie prekrojíme na trojuholníky. Kúsky poukladáme na plech a potrieme ich sójovou omáčkou. Dáme piecť do rúry na 20 minút pri 200° C. Na panvici medzitým zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme nakrájaný cesnak do zlatista. Prilejeme smotanu, ochutíme soľou a korením a pridáme čerstvý špenát. Zamiešame a varíme, kým omáčka nezhustne. Omáčku servírujeme s opečeným tofu.

 

SLADKÁ BODKA – SEZAMOVÝ KRÉM

  • 1 ks LUNTER tofu Natural
  • sezam
  • agáve, javorový sirup či med
  • škorica
  • banány

Tofu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme vopred rozmixovaný sezam, nakrájané banány a vymixujeme. Krém dochutíme medom, dobre premiešame a nalejeme do misiek alebo pohárov. Ozdobíme mletou škoricou a sezamom a rovno podávame.

Ďalšie blogy

Blog

Zelenina ku každému jedlu vás dostane do formy

Blog

3. ČASŤ: Tajomstvo Modrých zón: Vďaka akým potravinám budete žiť dlhší a kvalitnejší život?

Blog

Každý piaty Slovák v dospelosti bojuje s laktózovou intoleranciou

Blog

2. ČASŤ: Tajomstvo Modrých zón: Vďaka akým potravinám budete žiť dlhší a kvalitnejší život?

Blog

Inšpiruj sa chutnými veľkonočnými tofu receptami

Blog

10 faktov, ktoré ste o tofu (ne)vedeli

Sladká a či slaná chuť,
nechceš na mňa zabudnúť