Postup prípravy
- Cesnak si upečieme vopred a to tak, že hlavu cesnaku prerežeme horizontálne na polovicu, dáme na plech, pokvapkáme olejom a osolíme.
- Dáme piecť na 180 stupňov, na 30/40 minút, alebo podľa potreby.
- Červenú cibuľku ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska-zopár koliesok si odložíme.
- Zbytok cibuľky nasekáme a dáme na panvicu s olejom a zprudka opečieme, pridáme nakrájanú hlivu a spolu opečieme.
- Pred dokončením zastrekneme sójovou omáčkou, dochutíme čiernym drveným korením.
- Na suchej panvici opečieme prekrojenú žemľu.
- Následne na panvici opečieme tofu na oleji, kým nechytí zlatistú farbu, potom pridáme sójovú omáčku a med, okoreníme a odstavíme.
- Po upečení vyskladáme burger.
- Majonézu dáme do misky, pridáme roztlačený, pečený cesnak, soľ, malé množstvo sójovej omáčky a dôkladne premiešame.