Typ tofu: bazalka

  • NÁTIERKA ZO SUŠENÝCH RAJČIAT

    NÁTIERKA ZO SUŠENÝCH RAJČIAT

    Na panvici pokvapkanej olivovým olejom opražíme cibuľu a na 2 minútky pridáme aj nakrájané tofu. Do mixéra pridáme opraženú cibuľu s tofu, sušené paradajky, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme lyžicu dijonskej horčice. Podávame na špaldovej bagetke posypanej jarnou cibuľkou.

  • QUINOA ŠALÁT

    QUINOA ŠALÁT

    Quinú si uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Orechy krátko na sucho opražíme na panvici. Cherry paradajky prepolíme, uhorku nakrájame na kocky. Do väčšej misy pridáme vychladnú quinú, zeleninu, orechy, petržlenovú vňať, semienka a tofu rozdrobíme. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, javorovým sirupom a soľou. Premiešame a môžeme ihneď servírovať.

  • TOFU PIZZA

    TOFU PIZZA

    Cesto rozvaľkáme na dva kruhy a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. V miske zmiešame pretlak s rozotreným cesnakom, oreganom, olejom, soľou a korením. Zmes nanesieme na cesto, na ktoré budeme pokladať paradajky nakrájané na plátky. Mozzarellu natrháme na kúsky as kockami tofu rozložíme na pizzu. Ozdobíme vetvičkami tymiánu. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 ° C 12 až…

  • KEBAB ŠPÍZY S BAZALKOVÝM TOFU

    KEBAB ŠPÍZY S BAZALKOVÝM TOFU

    Na kocky nakrájané LUNTER Tofu bazalkovej napichujeme na špízy striedavo spolu s paradajkami, šampiňónmi, bobkovým listom a na štvorce nakrájanú paprikou. Potierame zmesou z 1/4 hrnčeka ananásovej šťavy, 1 lyžica marinády teriyaki, 1 lyžica najemno pokosenej mäty a grilujeme.

  • PARADAJKOVÁ POLIEVKA

    PARADAJKOVÁ POLIEVKA

    Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme lúpaná paradajky a pretlak. Zalejeme trochou vody a pridáme tymián. Podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme mletým čili. Privedieme do varu a varíme 15 minút. Potom z polievky odstránime tymián a dohladka ju rozmixujeme. Pred podávaním ozdobíme bazalkou a nakrájaným tofu.