Typ tofu: bbq
-
BBQ špíz
—
by
Zemiaky dôkladne umyjeme, následne v miske zmiešame s olejom, soľou a rozmarínom a dáme na gril. Tofu nakrájame na väčšie kocky a napichujeme na špajdle. Pokiaľ obľubujeme výraznejšie chute, tofu môžeme predtým ešte extra obaliť v BBQ omáčke. Špízy grilujeme z každej strany, až kým tofu nebude poriadne opečené – grilovaním dosiahneme chrumkavú kôrku na povrchu a jemné vnútro. Špízy servírujeme s baby zemiačkami…
-
CUKETOVÉ ZÁVITKY
—
by
Cuketu postrúhame na tenké plátky, ugrilujeme na kvapke olivového oleje z oboch strán a zľahka osolíme. LUNTER tofu Smoky BBQ ugrilujeme na vyššiu teplotu z oboch strán, posypeme oreganom a nakrájame na tenké plátky. Na plátky nakrájame aj očistené avokádo a mrkvu. Vezmeme plátok cukety, na jeho začiatok priečne položíme mrkvu, avokádo, lístky rukoly a navrch LUNTER tofu Smoky BBQ. Cuketu…
-
TOFU BARBECUE
—
by
Tofu nakrájame na plátky hrubé 0,5 cm. Zmiešame kečup, ocot, sójovú omáčku, uzenú papriku, olivový olej, sušený česnek a cukr. Do vzniknutej marinády pridáme plátky tofu a necháme ich pol hodinu marinovať. Na panvici si rozpálime olej a pridáme plátky tofu. Tofu opražíme z oboch strán približne 3-4 minúty. Podávame s pečenými bramborami a čerstvou zeleninou.