Typ tofu: teriyaki
-
TOFU GUĽÔČKY
—
by
Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu a mrkvu 5 minút restujeme na oleji. Tofu si zatiaľ nadrobíme na menšie kusy, ktoré rozmixujeme tyčovým mixérom aby nám neostali žiadne väčšie kusy. Na koniec restovania pridáme mletú papriku. K rozmixovanému tofu pridáme mrkvu s cibuľou, sójovú omáčku a ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame rukou a necháme 10 minút odstáť.…
-
TOFU TERIYAKI
—
by
Tofu nakrájame na plátky hrubé približne 0,5 cm a z oboch strán ich dozlatista opražíme na oleji. Zmiešame si sójovú omáčku, kukuričný škrob, cukor, nastrúhaný zázvor a pretlačený cesnak. Vzniknutú omáčku nalejeme do panvice priamo na tofu, krátko všetko spolu premiešame, aby sa tofu v omáčke obalilo a podávame s ryžou.