Typ tofu: Natural

  • Banánové tofu Lievance​  / Mickey Konrád

    Banánové tofu Lievance​ / Mickey Konrád

    Postup lievance Banán roztlačíme a dáme do misy Pridáme Lunter tofu natural, nastrúhané na jemno, hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, olej a cukor Podľa potreby zriedime kokosovým mliekom Opekáme na panvici, potretej olejom do hneda z oboch strán Postup skaramelizované jablko Jablko ošúpeme, nakrájame na hrubšie mesiačiky, dáme na rozpálenú panvicu, s javorovým sirupom a skaramelizujeme do hneda Pridáme…

  • Halušky s tofu „bryndzou“

    Halušky s tofu „bryndzou“

    1.Najskôr si pripravíme tofu „bryndzu“. Tofu nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. Pridáme rastlinnú alternatívu smotany, šťavu z polovice citróna, soľ a lahôdkové droždie, ktoré nám dodá potrebnú syrovú chuť. „Bryndzu“ môžeme mixovať buď v stolnom mixéri, alebo ponorným mixérom. Vymixujte ju do úplne hladka. Podľa chuti môžete pridať ešte soľ alebo citrónovú šťavu či…

  • Škoricové tofu

    Škoricové tofu

    1. Tofu nakrájame na veľmi drobné kocky, pridáme ostatné suroviny a dôkladne zamiešame. 2. Môžeme podávať surové, prípadne zapiecť v teplovzušnej fritéze či rúre do chrumkava.

  • Jahodový tofu krém

    Jahodový tofu krém

    1. Do mixéra dáme tofu, rastlinný jogurt, sladidlo podľa výberu a citrónovú šťavu a mixujeme na krém. 2. Do pohárov vrstvíme kukuričné lupienky, krém, jahody. Opakujeme pokým nenaplníme pohár. Vrch dozdobíme opraženými mandľovými lupienkami a lístkami mäty.

  • Jarná tofu sekaná

    Jarná tofu sekaná

    1. Tofu pomrvíme a pridáme k nemu cesnak, čierne korenie, soľ a majoránku. 2.Do zmesi pridáme vopred uvarenú pohánku spolu s droždím a strúhankou. Zalejeme mliekom a dobre zamiešame. 3.Tuhú zmes rovnomerne nanesieme na papier na pečenie. Na ňu rozotrieme LUNTER TOFU PRAŽENICU a pomocou papiera všetko zatočíme do rolády. 4.Uložíme na plech a pečieme 35 minút pri 180 °C. Podávame so zemiakovým…

  • Jarný špenát s opečeným tofu

    Jarný špenát s opečeným tofu

    1.Tofu rozdelíme na polovice a tie prekrojíme na trojuholníky. Poukladáme ich na plech a potrieme sójovou omáčkou. Pečieme 20 minút na 200 °C. 2.Na panvici medzitým zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme cesnak. 3.Prilejeme smotanu, dosolíme a dokoreníme a pridáme čerstvý špenát. Zamiešame a varíme až kým omáčka nezhustne. 4.Omáčku servírujeme s pečeným tofu.

  • Muffiny na slano s tofu, cuketou a mrkvou

    Muffiny na slano s tofu, cuketou a mrkvou

    1. Tofu pomrvíme do misky. Pridáme nastrúhanú cuketu (z ktorej predtým ešte vyžmýkame vodu), mrkvu a nasekané sušené paradajky. 2. Medzitým na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme do misky s tofu a zeleninou a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením, prípadne bylinkami. 3. Pridáme kypriaci prášok spolu s hladkou múkou a opäť premiešame. 4. Lyžičkou postupne dávkujeme zmes…

  • Tofu na pomarančoch

    Tofu na pomarančoch

    1. Ryžu pripravíme podľa návodu na obale. 2. Tofu nakrájame na kvádriky, osušíme, osolíme a obalíme v škrobe. Následne opečieme vo wok panvici na oleji. 3. Na omáčku zmiešame v hrnci všetky ingrediencie okrem vody a škrobu, tie si zmiešame separátne. Omáčku privedieme k varu a následne k nej prilejeme škrobovú zmes. Za stáleho miešania počkáme, kým nezhustne. Potom do nej pridáme opečené…