1.Najskôr si pripravíme tofu „bryndzu“. Tofu nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. Pridáme rastlinnú alternatívu smotany, šťavu z polovice citróna, soľ a lahôdkové droždie, ktoré nám dodá potrebnú syrovú chuť. „Bryndzu“ môžeme mixovať buď v stolnom mixéri, alebo ponorným mixérom. Vymixujte ju do úplne hladka. Podľa chuti môžete pridať ešte soľ alebo citrónovú šťavu či lahôdkové droždie.
2.Zemiaky si očistíme a buď nastrúhame na jemno, alebo zmixujeme v stolnom mixéri s troškou vody. Pridáme múku, soľ a vymiešame vláčne cesto. Pokiaľ potrebujete, pridajte viac vody, vždy záleží od toho, koľko vody pustia zemiaky.
3.Halušky hádžeme do vody cez sitko. Počkáme, kým vyplávajú na povrch a necháme ich povariť ešte cca 30 sekúnd. Potom ich vyberieme a dáme do misy, kde ich zmiešame s našou tofu „bryndzou“.
4.Pokiaľ chcete halušky ozvláštniť, pripravte si aj karamelizovanú cibuľku. 2 veľké biele cibule nakrájajte na tenké pásiky a opekajte na troche oleja na miernom ohni až dokým prirodzene neskaramelizuje. Môže to trvať aj 25 minút, avšak stojí to za to.
5.Tofu škvarky pripravíte veľmi jednoducho – Údené LUNTER tofu nakrájajte na malé kocky a buď opekajte na na panvici, alebo polejte trochou oleja a zapečte v rúre či teplovzdušnej fritéze. Halušky na záver posypeme ešte pažítkou či jarnou cibuľkou a ihneď servírujeme. Dobrú chuť