Banánové tofu Lievance​ / Mickey Konrád

Ingrediencie

Suroviny na lievance
  • 50g LUNTER tofu natural
  • 1ks zrelý banán
  • 150g Hl.špaldová múka (alebo podľa potreby)
  • 8g Prášok do pečiva
  • 100ml kokosové mlieko (podľa hustoty)
  • 15g kokosový olej
  • 20g trstinový cukor
  • štipka soli
Suroviny na skaramelizované jablko
  • 1ks jablko
  • 20g opečené lieskovce
  • 100ml javorový sirup
  • 1čl škorica mletá
  • ½ čerstvá vanilka
  • 100ml Kokosový krém z mlieka
  • 20g trstinový cukor
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

Postup lievance

  • Banán roztlačíme a dáme do misy
  • Pridáme Lunter tofu natural, nastrúhané na jemno, hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, olej a cukor
  • Podľa potreby zriedime kokosovým mliekom
  • Opekáme na panvici, potretej olejom do hneda z oboch strán

Postup skaramelizované jablko

  • Jablko ošúpeme, nakrájame na hrubšie mesiačiky, dáme na rozpálenú panvicu, s javorovým sirupom a skaramelizujeme do hneda
  • Pridáme škoricu, čerstvú vanilku, opečené lieskovce a premiešame
  • Kokosový tuk z mlieka dáme do misy, pridáme cukor a vyšľaháme do jemne hustej peny
  • Na ozdobu môžeme použiť čerstvú mätu
trojuholnik-purple

Môžem chutiť ako chceš,
stačí, ak to so mnou vieš