Typ tofu: Údené
-
PULLED SMOKED HOT-DOG
—
by
SMOKED tofu ugrilujeme v celku, následne ho podrvíme v rukách do misky, pridáme barbecue omáčku a dôkladne premiešame. Hot-dog pečivo vydlabeme, potrieme majonézou, potom pridáme listy poľníčka. Na ten naložíme opečené tofu, jalapenos, cherry paradajky. Na záver na tanieri posypeme fritovanou cibuľkou, prípadne si môžeme pripraviť aj skaramelizovanú cibuľku.
-
PULLED SMOKED BURGER
—
by
Na panvici do zlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme SMOKED tofu, ktoré podrvíme a na panvici opekáme 2 minúty. Pridáme barbecue omáčku, citrónovú šťavu a pár kvapiek balsamica, premiešame a opekáme za stáleho miešania približne ďalšie 3 alebo 4 minúty. Žemľu opečieme a následne potrieme majonézou, potom naukladáme listy ľadového šalátu. Na ten naložíme opečené tofu, šalotku a 2-3…
-
Pulled SMOKED tofu hot dog
—
by
Na panvici do zlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme SMOKED tofu, ktoré podrvíme a na panvici opekáme 2 minúty. Pridáme barbecue omáčku, premiešame a opekáme za stáleho miešania približne ďalšie 3 alebo 4 minúty. Pripravené hot dog pečivo alebo rožok rozkrojíme zhruba v polovici tak, aby sme časti úplne neoddelili, ale mohli ich krásne roztvoriť. Vnútrajšok najprv…
-
Priprav si ten najchutnejší tofu burger podľa @mickey_konrad ! 😉
LUNTER SMOKED tofu žemľa majonéza listový šalát tenké plátky paradajky kyslá uhorka hliva ustricová pečený cesnak olivový olej trstinový cukor sójová omáčka med morská soľ
-
Opekané ázijské rezance s tofu
—
by
1.Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale a následne prepláchneme studenou vodou. 2.Tofu nakrájame na kocky, zeleninu podľa preferencie. Na oleji restujeme najskôr údené tofu, kým nebude krásne opečené. 3.Neskôr pridáme aj zeleninu a spoločne restujeme, dokým nebude polomäkká. 4.V miske si vymiešame všetky ingrediencie na zálievku, ktorú následne pridáme do panvice. Keď zmes prevrie, odstavíme z ohňa a pridáme…
-
Tofu rezníky
—
by
1.Najskôr vymixujeme tofu, horčicu a sójovú omáčku 2.Pridáme soľ, papriku a mix byliniek s korením. Dôkladne vymiešame, aby sa chute prepojili 3.Pridáme múku a opäť dôkladne premieamej. Podľa potreby môžeme dosypať viac múky 4.Z hmoty tvarujeme placky, ktoré následne najskôr obaľujeme v cestíčku a potom v strúhanke 5.Vyprážame na oleji to zlatista. Následne môžeme rezníky ešte dať zapiecť do teplovzdušnej fritézy (na 8 minút)…
-
Chilli sin carne
—
by
1.Tofu si medzi prstami rozdrobíme. 2.V hlbokej panvici opečieme nasekanú cibuľu. Pridáme cesnak, na kocky nakrájanú papriku, pretlak, koreniny (okrem oregana) a všetko spolu minútku restujeme. 3.Do panvice dáme aj rozdrobené tofu. Po asi troch minútach prilejeme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme 10 minút. 4.Pridáme uvarenú fazuľu a kukuricu a všetko spolu varíme ďalších 20 minút. 5.Na záver už…
-
Pirohy s plnkou z údeného tofu
—
by
1.V miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracované hladké cesto vložíme do chladničky. 2.Tofu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu nakrájame na kocky. Druhú rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, pažítku a tymian. Premiešame. 3.Cesto rozvaľkáme na tenko, povykrajujeme kruhy, ktoré naplníme plnkou a uzavrieme. 4.Nakrájanú cibuľku a zvyšné tofu opražíme na panvici. Pirohy povaríme vo vriacej…