Typ tofu: Údené

  • Opekané ázijské rezance s tofu

    Opekané ázijské rezance s tofu

    1.Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale a následne prepláchneme studenou vodou. 2.Tofu nakrájame na kocky, zeleninu podľa preferencie. Na oleji restujeme najskôr údené tofu, kým nebude krásne opečené. 3.Neskôr pridáme aj zeleninu a spoločne restujeme, dokým nebude polomäkká. 4.V miske si vymiešame všetky ingrediencie na zálievku, ktorú následne pridáme do panvice. Keď zmes prevrie, odstavíme z ohňa a pridáme…

  • Tofu rezníky

    Tofu rezníky

    1.Najskôr vymixujeme tofu, horčicu a sójovú omáčku 2.Pridáme soľ, papriku a mix byliniek s korením. Dôkladne vymiešame, aby sa chute prepojili 3.Pridáme múku a opäť dôkladne premieamej. Podľa potreby môžeme dosypať viac múky 4.Z hmoty tvarujeme placky, ktoré následne najskôr obaľujeme v cestíčku a potom v strúhanke 5.Vyprážame na oleji to zlatista. Následne môžeme rezníky ešte dať zapiecť do teplovzdušnej fritézy (na 8 minút)…

  • Chilli sin carne

    Chilli sin carne

    1.Tofu si medzi prstami rozdrobíme. 2.V hlbokej panvici opečieme nasekanú cibuľu. Pridáme cesnak, na kocky nakrájanú papriku, pretlak, koreniny (okrem oregana) a všetko spolu minútku restujeme. 3.Do panvice dáme aj rozdrobené tofu. Po asi troch minútach prilejeme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme 10 minút. 4.Pridáme uvarenú fazuľu a kukuricu a všetko spolu varíme ďalších 20 minút. 5.Na záver už…

  • Pirohy s plnkou z údeného tofu

    Pirohy s plnkou z údeného tofu

    1.V miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracované hladké cesto vložíme do chladničky. 2.Tofu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu nakrájame na kocky. Druhú rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, pažítku a tymian. Premiešame. 3.Cesto rozvaľkáme na tenko, povykrajujeme kruhy, ktoré naplníme plnkou a uzavrieme. 4.Nakrájanú cibuľku a zvyšné tofu opražíme na panvici. Pirohy povaríme vo vriacej…