Chilli sin carne

Ingrediencie

  • 2 ks Lunter tofu údené
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 6 strúčikov cesnak
  • 2 ks červená paprika
  • 400 ml paradajkové pyré
  • 40 ml paradajkový pretlak
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 250 gramov uvarená červená fazuľa
  • 250 gramov kukurica
  • ½ ČL čierne korenie
  • 1 ČL chilli
  • 2 ČL soľ
  • 3 ČL údená mletá paprika
  • 1 ČL mletá sladká paprika
  • 1 ČL oregano
  • 1 ½ ČL rasca (môže byť aj rímska)
  • 2 PL cukor
  • šťava z jednej limetky
  • 40 g horká čokoláda
  • olej
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

1.Tofu si medzi prstami rozdrobíme.
2.V hlbokej panvici opečieme nasekanú cibuľu. Pridáme cesnak, na kocky nakrájanú papriku, pretlak, koreniny (okrem oregana) a všetko spolu minútku restujeme.
3.Do panvice dáme aj rozdrobené tofu. Po asi troch minútach prilejeme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme 10 minút.
4.Pridáme uvarenú fazuľu a kukuricu a všetko spolu varíme ďalších 20 minút.
5.Na záver už len dosolíme, pridáme cukor, oregano, limetkovú šťavu a čokoládu. Chilli podávame s ryžou či nachos. Môžeme na vrch pridať lyžicu rastlinnej alternatívy kyslej smotany, jarnú cibuľku, čerstvý koriander, či zakvapkať limetkovou šťavou. Dobrú chuť! 🤍

trojuholnik-purple

Môžem chutiť ako chceš,
stačí, ak to so mnou vieš