Tofu rezníky

Ingrediencie

  • 2 ks LUNTER tofu údené
  • 3 PL horčica
  • 4 PL sójová omáčka
  • 1 PL údená paprika
  • soľ
  • korenie či bylinky, ktoré obľubuješ
  • 115 g strukovinová múka (napr. cícerová) alebo 80 g pšeničný lepok
  • na cestíčko: vymiešaj hladkú múku s vodou, granulovaným cesnakom a soľou na hladké cestíčko
  • na obalenie: podrvené cornflakes, panko či klasická strúhanka podľa preferencie
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

1.Najskôr vymixujeme tofu, horčicu a sójovú omáčku
2.Pridáme soľ, papriku a mix byliniek s korením. Dôkladne vymiešame, aby sa chute prepojili
3.Pridáme múku a opäť dôkladne premieamej. Podľa potreby môžeme dosypať viac múky
4.Z hmoty tvarujeme placky, ktoré následne najskôr obaľujeme v cestíčku a potom v strúhanke
5.Vyprážame na oleji to zlatista. Následne môžeme rezníky ešte dať zapiecť do teplovzdušnej fritézy (na 8 minút) či rúry (na cca 15 minút) pre extra chrumkavý efekt.

Chuť Thajska priamo z grilu,
Sweet chilli tofu má fakt silu